LNS Spitsbergen og Eurosupply inngår samarbeid

13. juni, 2022

Eurosupply AS har siden 2000 etablert seg som den ledende fullsortiments skipshandler i Norge. De har i en årrekke levert varer til Longyearbyen og har de mest erfarne innen bransjen med på laget. LNS Spitsbergen på sin side har infrastruktur optimalt plassert i kaiområdet i Longyearbyen, i tillegg til en velutviklet logistikkvirksomhet.

I samarbeid danner disse selskapet LNS Spitsbergen Eurosupply Ship Chandler, som vil ha base i Longyearbyen på Svalbard. Selskapet vil tilby engroshandel både for maritime og lokale næringskunder, samt ha helårslager for enkelte varegrupper og sikre en stabil varetilgang.

«Vi er stolte over å få Norges fremste skipshandler med på laget. Vi har i en årrekke levert logistikktjenester for Eurosupply, og nå er tiden inne for å videreutvikle noe sammen. Etableringen av en felles skipshandel vil sørge for en stabil vareflyt til kundene på og omkring Svalbard. Vi vil nå kunne være en total leverandør av tjenester til det maritime markedet, enten det gjelder varer, drivstoff, vedlikehold eller andre tjenester. Etableringen skal føre til reduserte innkjøps og fraktkostnader, noe som skal komme forbrukerne til gode. Dette føyer seg inn i rekken av satsninger LNS-konsernet har gjort på Svalbard som bidrar til flere stabile arbeidsplasser i Longyearbyen» sier Frank Jakobsen, administrerende direktør i LNS Spitsbergen.

CEO i Eurosupply Petter Bartz-Johannessen uttaler at «Skipshandel er en krevende bransje, og suksess forutsetter gode logistikkløsninger. Vi hadde ikke klart våre svært høye krav til leveringsdyktighet og kundeservice uten en god lokal logistikkpartner, derfor har vi hatt et langvarig og nært samarbeid med LNSS, som på mange måter har vært vår forlengede arm mot kundene.

Markedet er i vekst, og dette er et godt tidspunkt å etablere en skipshandel på Svalbard. LNSS og Eurosupply har mye til felles; vi er begge service-minded, løsningsorienterte og profesjonelle på hver våre områder. Sammen har vi kompetanse og ressurser til å lykkes med å skape nye og bedre forsyningsløsninger, både for det lokale næringslivet og for den maritime næringen.
Vi gleder oss til å brette opp ermene og å komme i gang!»

LNS Spitsbergen Eurosupply Ship Chandler planlegger være operativ fra 1. september i år.